staircase and bookcase in one design
curved walls
staircase bookcase metal design
waiting room metal staircase furniture architectural design
flexible workspace office
meeting room minimal design
metal frames design showroom
night scene building
aluminum store renovation glass box concept
aluminium store interior design concept
street view renovation concept sign aluminium store
staircase display products aluminium store minimal interior design
minimal design product display
Ανακαίνιση γραφείων και εκθεσιακού χώρου

Ανακαίνιση γραφείων και εκθεσιακού χώρου

Τύπος
Τοποθεσία
Ομάδα
Τοποθεσία
Νέο Ψυχικό, Neo Psychiko
Ομάδα

Διεύθυνση Μελέτης: Άρης Κόρδας

Υπεύθυνος μελέτης: Αγγελική Λαμπαδά

Ομάδα μελέτης: Αναστάσης Δημόκας

Ανακαίνιση γραφείων και εκθεσιακού χώρου

Το έργο αναφέρεται στον εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμό και ανακαίνιση των γραφείων και του εκθεσιακού χώρου μίας εταιρείας κατασκευών αλουμινίου και μετάλλου επί της λεωφόρου Κηφισίας. Η βραβευμένη ανακαίνιση των γραφείων στόχευσε στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψιν τις πολύπλοκες λειτουργικές ανάγκες του χώρου. Προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή της όψης επί της λεωφόρου, ο όγκος του καταστήματος αντιμετωπίστηκε ως ένα φωτεινό, διαφανές κουτί. Η εσωτερική αρχιτεκτονική του καταστήματος, προσανατολίστηκε με όρους σχεδιασμού, προς την λεωφόρο Κηφισίας. Επιπλέον, η ανακαίνιση προτείνει ενιαία διάταξη των χώρων στο επίπεδο του ισογείου επιτυγχάνοντας ευελιξία στην χρήση του χώρου σε ότι αφορά την προβολή των προϊόντων και εκθεμάτων της εταιρείας.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Η καμπύλη, αποτελεί ένα κεντρικό στοιχείο σχεδιασμού στο ισόγειο. Για παράδειγμα, ένας κυρτός λευκός όγκος, κατασκευασμένος από μεταλλικά στοιχεία, ενισχύει αυτή την αφηγηματική πρόθεση των διαδρομών. Επιπλέον, ο κρυφός φωτισμός στην οροφή, ακολουθεί τις καμπύλες διαδρομές που ένας πελάτης θα ακολουθούσε κατά την περιήγηση του στο χώρο. Μοναδικά μεταλλικά έπιπλα, σχεδιασμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια, συμπληρώνουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Στη συνέχεια, ο γραμμικός κρυφός φωτισμός, ενσωματωμένος στην κουπαστή της μεταλλικής κλίμακας, τονίζει logo της εταιρείας και οδηγεί στον πάνω όροφο. Εδώ, φιλοξενούνται οι χώροι εργασίας των συνεργατών της εταιρείας καθώς και ένας χώρος συσκέψεων. Παράλληλα, γενναιόδωρα γραμμικά ανοίγματα κατά μήκος της λεωφόρου, επιτρέπουν το φυσικό φως να εισέλθει στο χώρο. Η παρουσία μεταλλικών κατασκευών τόσο στα έπιπλα όσο και σε σταθερά στοιχεία, είναι προφανής. Το ξύλινο δάπεδο αλλά και άλλα, σταθερά έπιπλα, δίνουν ένα πιο ζεστό τόνο, σε σύγκριση με τον χώρο του ισογείου. Απλές λύσεις όπως τα συρόμενα διαχωριστικά στοιχεία, προσφέρουν ευελιξία και ιδιωτικότητα κατά απαίτηση, στον  χώρο συσκέψεων.

Κεντρικά στοιχεία του χώρου, αποδεικνύουν την ικανότητα της εταιρείας στην κατασκευή μεταλλικών στοιχείων. Τα αρχιτεκτονικά στοιχεία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλά εργαλεία για την χρήση και την αντίληψη του χώρου. Αντιθέτως, αποτελούν και σημαντικά κομμάτια του μηνύματος που μεταδίδεται στους επισκέπτες.

Τέλος, η γενικότερη χρήση του φωτός υποστηρίζει δυναμικά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Το διαφανές κουτί, ξεπροβάλει, επί της λεωφόρου, κατά τη διάρκεια των απογευματινών και νυχτερινών ωρών, κάνοντας μία δυναμική δήλωση, ενός προσεκτικά σχεδιασμένου καταστήματος, το οποίο μάλιστα απέσπασε βραβείο σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Previous Next Κάτω Κάτω Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok