πολυκατοικία νέα κατασκευή ψυχικό διαμερίσματα πώληση μοντέρνος σχεδιασμος
μοντέρνα πολυκατοικία υψηλές προδιαγραφές νέο ψυχικό διαμερίσματα
πολυκατοικία διαμερίσματα νέα κατασκευή contemporary minimal design ψυχικό
living room elegant minimal design σαλόνι φωτεινό πολυκατοικία
kitchen minimal modern design marble κουζίνα νησίδα μάρμαρο σχεδιασμός πολυκατοικία
bedroom design minimal luxury wood λεπτομέρειες ξύλο κρεβατοκάμαρα
living room minimal warm tones contemporary design πολυκατοικία καθιστικό ψυχικό κόρδας
minimal luxury living room design apartment building
contemporary elegant luxury bedroom design κρεβατοκάμαρα ξύλο
minimal fresh contemporary design apartment
Πολυκατοικία στο Νέο Ψυχικό
bedroom design minimal grey white kordas architects
Πολυκατοικία στο Νέο Ψυχικό
Πολυκατοικία στο Νέο Ψυχικό
Πολυκατοικία στο Νέο Ψυχικό

Πολυκατοικία στο Νέο Ψυχικό

Τύπος
Τοποθεσία
Ομάδα
Τύπος
Τοποθεσία
Νέο Ψυχικό, Neo Psychiko
Ομάδα

Διεύθυνση Μελέτης: Άρης Κόρδας

Ομάδα Μελέτης: Χαρά Τριανταφύλλου, Αθανασία Σταυροπούλου, Ελεάνα Πάστρα, Φοίβος Σιγάλας

Interior Design: Ελίνα Δομοσίδη, Αγάπη Κυριακίδου

3D Visualization: Helix Imageworks

Πολυκατοικία στο Νέο Ψυχικό

Επανεξετάζοντας την σύνθεση της πρόσοψης καθώς και την παλέτα των υλικών για την πολυκατοικία, το έργο επαναφέρει την έννοια της αστικής ταυτότητας. Η ιδιωτική και η δημόσια σφαίρα σε κάθε κατοικία διαχωρίζονται προσεκτικά, εντός ενός ολοκληρωμένου συνόλου. Ταυτόχρονα, οι σχεδιαστικές χειρονομίες με την πόλη, τόσο στο επίπεδο του εδάφους, όσο και στον ορίζοντα της, προσθέτουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο έργο.

Ο πελάτης, μία κατασκευαστική εταιρεία, πρότεινε ένα επταώοροφο κτίριο. Τα γραφεία της εταιρείας τοποθετούνται στο ισόγειο, ενώ στον τελευταίο όροφο βρίσκεται μία premium κατοικία. Οι ενδιάμεσοι όροφοι, φιλοξενούν κατοικίες. Ένας κύριος στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης, ήταν η οργάνωση της πρόσοψης. Αυτό έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να συγκρατείται ο όγκος του κτιρίου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για την πολυκατοικία, οργανώνει τις επί μέρους μονάδες, αξιοποιώντας σαν εργαλείο τα υπαίθρια «δωμάτια». Χώροι που σε συνέχεια των εσωτερικών χώρων των κατοικιών, αντικαθιστούν τους τυπικούς, γραμμικούς εξώστες. Αυτά τα «υπαίθρια δωμάτια» στην πολυκατοικία, συνθέτουν μία ξεχωριστή, επιπλέον οντότητα, στην επιφάνεια του κτιρίου. Οι διατάξεις των μεμονωμένων διαμερισμάτων, όπως προβάλλουν στο εξωτερικό του κτιρίου, προσθέτουν μία δεύτερη ανάγνωση. Παρόλα αυτά, δεν διακόπτεται η ομοιομορφία του. Στον δυτικό προσανατολισμό του κτιρίου, προτείνεται η χρήση κάθετων ξύλινων κλωστρών. Η ενσωμάτωση κατασκευών για την τοποθέτηση φυτών, ενισχύει τον τρόπο με τον οποίο οι ένοικοι βιώνουν τους εξωτερικούς χώρους αλλά και χαρίζει στην πρόσοψη μία μοναδική, φυσική αίσθηση.

Η ίδια παλέτα με τα φυσικά υλικά, όπου το ξύλο έχει κυρίαρχο ρόλο, συνοδεύει και το εσωτερικό των κατοικιών. Τέλος, ο πρόβολος πάνω από την κεντρική είσοδο των κατοικιών στο ισόγειο, εκτείνεται μέχρι το όριο του οικοπέδου, συνδέοντας το κτίριο με την πόλη. Ταυτόχρονα, το διώροφο διαμέρισμα στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου, ολοκληρώνει τη σύνθεση, επιδιώκοντας μία σύνδεση με τον αστικό ορίζοντα.

 

Previous Next Κάτω Κάτω Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok